- Se på meg!

04.12.2023

Altfor mange unge mennesker i våre nye generasjoner samfunnsdeltakere har som høyeste ønske å bli kjent for ett eller annet.  

Det er kanskje en grunn til at mange tv-tittere slutter å se på lineær-tv. I alle tv-kanalene nå om dagen handler mange av kveldsprogrammene om kjendiser, influensere og andre Wannabes.

Altfor mange unge mennesker i våre nye generasjoner samfunnsdeltakere har som høyeste ønske å bli kjent for ett eller annet. Og da er det tv-mediet som er veien til himmelriket. Som influensere og kjendiser før dem har blitt kjente gjennom ulike tv-program.

Jakten på kjærlighet og ditt og datt, en gjeng nisser på en gård som er slemme mot hverandre, funksjonshemmede som skal gå i fjellet uten bein, folk skal i liksom-militæret, ungdom uten sangstemme som skal bli tv-stjerner, knull meg på direkte-tv, reality meg her og reality meg der.

I både lokale og nasjonale dagsaviser om dagen er det også nye trender. Nå er det populært for lokaljournalister å lage reportasjer om homofile par som søker lykken å få barn sammen. Jeg leste en slik reportasje i lokalavisa sist helg og synes hele reportasje-konseptet er litt rart.

Til alle tider blir det født barn, og for å kunne klare å lage barn må en mann donere sæd til en kvinne på ulike vis. Hvorfor lage en avisreportasje om noe så vanlig? At ei kvinne blir befruktet og føder barn? Det er vel ikke uvanlig, selv ikke i dagens digitale og teknologiske verden?

Lokalaviser er også veldig opptatt av influensere. At influenserne i en eller annen disiplin har så og så mange følgere. På Instagram, på Facebook eller på Tiktok. Hva er så interessant med det? Vi vet alle at jo flere følgere disse influenserne har på sosiale medier, jo flere reklamekroner skaper influenseren til å skli inn på egen konto.

Når programskapere i tv og radio og journalister i dagsaviser velger å profilere en kjendis som har blitt kjendis uten å kunne noe, eller at dagsaviser lager kjendisstoff ut av noe som er helt naturlig for vanlige folk, ja da følger ikke jeg lenger med.

Men, det er jo bare å slå av lineær-tv så slipper jeg fjolle-tv. Og, det har jeg altså også gjort.

Dagens unge mennesker har tydeligvis et sterkt ønske om å ta sin egen narsissist ut i offentligheten, og mange av dem får fødselshjelp av mediebransjen. I tidligere tider var det motsatt. Da var det skambelagt å kalle seg egoist. Kanskje det hadde vært bra for oss tv-tittere og avislesere med noe midt imellom?

Apropos! jeg fikk likevel med meg på direkte-tv under en nyhetssending at Jan Thomas har fått ny kjærestevenn, og at han fridde til den nye vennen på direkten. De skal gifte seg til våren, eller noe …

Helledussen, ass!

Så glad jeg ble av den viktige nyheten. Men innsiktsfulle nyheter om den pågående og stygge krigen i Ukraina og på Gaza-stripen uteble på tv og i lokalavisene.